Voorschakeltraject basis constructie
Voorschakeltraject basis constructie

Voorschakeltraject basis constructie

 

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging in de richting van constructie? Ontdek ons omscholingstraject en geef je carrière een boost! Leer nieuwe vaardigheden, vergroot je kennis en zet de eerste stap naar een succesvolle toekomst. Meld je aan.

 

SMEOT biedt het maatwerk-omscholingstraject ‘Zij-instromer basis constructie’. Jij krijgt een basistraject constructie aangeboden. Na het doorlopen van dit traject leer je basisbegrippen over constructie, lassen of plaatwerk. SMEOT kijkt hierbij, in samenwerking met werkplein UWV en brancheorganisaties, naar de persoonlijke kennis en wensen van jou en past het programma tijdens het omscholingstraject hierop aan.

 

Aanleiding:

In het kader van leven lang ontwikkelen en duurzaam inzetbaarheid is de vraag naar vakmensen toegenomen.

 

Voor wie:

Dit omscholingstraject is voor nieuwkomers in de metaaltechniek. Voor mensen zonder of met geringe ervaring in de techniek, die zich willen laten omscholen. Mensen die enthousiast zijn om een cursus te volgen.

 

Inhoud oMSCHOLINGSTRAJECT basis constructie:

 Praktijk:

  • constructie/kanten
  • plaatwerk/bankschroef
  • lassen, basisvaardigheden
  • Tekening lezen

 Materialenkennis

 Meetgereedschappen

 

Duur en Studiebelasting:

10 bijeenkomsten van een dag bij SMEOT. Met daarnaast een arbeidsovereenkomst bij een bedrijf in Twente van minimaal 20 uur per week.

 

Resultaat:

Jij kunt een waardevolle en productieve bijdrage geven aan de maakindustrie in Twente. Dit omscholingstraject levert een bewijs van deelname op. Het is de bedoeling om jou vooral enthousiast te maken, zodat jij je verder kunt ontwikkelen in de constructie.

Denk hierbij aan een BBL-opleiding:

  • Medewerker productietechniek: constructiewerker/plaatwerker/basislasser, niveau 2,
  • Allround medewerker productietechniek: allround constructiewerker/plaatwerker, niveau 3
  • Of cursussen om je verder te ontwikkelen.

 

Bijzonderheden:

Voorafgaand en/of tijdens deze cursus gaan (werkplein UWV en brancheorganisaties) met jou op zoek naar een bedrijf, passend bij jouw wensen en interesses. Het omscholingstraject kan dan eventueel ook worden afgestemd op de werkzaamheden binnen dit bedrijf. Hierbij is het vereist dat jij een leerwerkovereenkomst krijgt bij dit leerwerkbedrijf voor de duur van minimaal een half jaar.

 

Aanmelden kan hier!