Huisregels
Huisregels

Huisregels/schoolregels

 

We vinden het belangrijk dat jij je op school prettig voelt. Binnen de school hebben we daarom een aantal huisregels en afspraken vastgesteld waar iedereen zich aan moet houden. Op deze manier is het voor iedereen duidelijk wat er op school kan en mag.

 

Calamiteiten

Bij brand of een andere calamiteit volg je de instructies op van de betreffende docent. De algemene verzamelplaats is het grasveld aan de zijkant van het pand. Je blijft daar tot je toestemming krijgt van je docent om de verzamelplaats te verlaten. De BHV-instructies die worden gegeven dienen altijd opgevolgd te worden.

 

BHV/hartreanimatie

Voor diverse medewerkers van onze locatie vinden er jaarlijks herhalingstrainingen plaats.

 

Eten en drinken

Eten en drinken is alleen toegestaan in de kantine en buiten op het Swennenhuisplein.

Het drinken van water is overal toegestaan. De school stelt hiervoor een drinkfles beschikbaar.

 

Afval

Afval hoort thuis in de daarvoor bestemde afvalbakken.

In de kantine laat je de tafel(s) waar je gebruik van hebt gemaakt, schoon en opgeruimd achter. De stoel die je gebruikt hebt schuif je weer aan.

 

Gedrag

Iedere student heeft recht op het volgen van goed onderwijs. Jouw gedrag in de klas en op school mag dan ook geen nadelige gevolgen hebben voor andere studenten die het onderwijs volgen. Wanneer jouw gedrag storend is voor andere studenten kun je uit de les worden verwijderd; er zullen dan passende maatregelen worden genomen.

 

Roken, drugs en alcohol

In het hele pand en op het terrein van SMEOT/ROC van Twente geldt een algeheel rook, drugs- en alcoholverbod. Bij vermoeden van bezit of gebruik van alcohol of drugs zal de politie worden ingeschakeld. Bij overtreding van deze regels wordt ook de werkgever op de hoogte gebracht en kan er worden overgegaan tot schorsing of verwijdering.

 

Eigendommen

Schade als gevolg van vernielingen aan eigendommen van de school en medestudenten wordt door de schuldige betaald. Bij diefstal doen wij altijd aangifte.

 

Laptopservice

Het ROC van Twente heeft een servicepunt voor ICT waar je terecht kunt met vragen en/of problemen met je laptop. Dit servicepunt bevindt zich op de locatie Gieterij 200,

7553 VZ Hengelo, tel.: 088-1782200, e-mail: servicedesk-ict@rocvantwente.nl

Openingstijden: maandag t/m donderdag 08.00-18.00 uur en vrijdag 08:00-17.00 uur.

 

Fietsen, brommers, scooters en auto’s

Parkeer het vervoermiddel waarmee je naar school gaat op de daarvoor bestemde plaats. Het is niet toegestaan om de bezoekersparkeerplaatsen te gebruiken. Uitzonderingen hierop in overleg met het managementteam. Probeer geluidsoverlast te vermijden en schakel motoren op het terrein uit. Fietsenstallingen en parkeerplaatsen dienen niet te worden gebruikt als verblijfplaats.

 

Mobiele apparaten

Tijdens de lessen mag je mobiele telefoons, smartwatches, iPods en soortgelijke apparaten alleen gebruiken als de docent hiervoor toestemming heeft gegeven. Dit betekent dat deze apparaten tijdens de lessen uitgezet en opgeborgen moeten worden op de daarvoor bestemde plaats. Buiten de lessen mogen deze overal in de school worden gebruikt, tenzij dit overlast geeft. Het maken van foto’s en video-opnames in het pand of op het terrein van SMEOT/ROC van Twente is verboden.

 

Boeken en overig lesmateriaal

We verwachten dat studenten altijd de juiste boeken en overig benodigd lesmateriaal bij zich hebben.

 

Online lessen

Je volgt de lessen vanaf je laptop en bent zichtbaar voor de docent. Je bent 5 minuten voor aanvang van de les ingelogd/aanwezig. Het maken van screenshots en foto’s van beeldmateriaal is niet toegestaan.

 

Kleding

Tijdens de praktijklessen ben je verplicht alleen de verstrekte werkkleding conform ARBO-eisen te dragen.

 

LET OP: Zonder werkkleding of veiligheidsschoenen ben je niet toelaatbaar op de praktijkafdeling.

 

Bij eventuele vragen over de kleding kun je contact opnemen met de leverancier HD handel, telefoonnummer 074-2423362.

 

Overalls van de constructieafdeling:  

De overalls dienen voor het dragen gewassen te worden i.v.m. de brandwerende werking. Zie hiervoor de wasvoorschriften. De overall kan na de praktijkles op de constructieafdeling opgehangen worden op de daarvoor bestemde plek. Bij de laatste praktijkles vóór de vakantie neem je de overall mee naar huis zodat deze gewassen kan worden en breng je hem de eerste praktijkles na de vakantie weer mee naar school.

 

Het dragen van hoof bedekkende kleding op basis van een godsdienst (bijv. hoofddoeken, tulbanden, keppeltjes) is toegestaan zolang dit veilig is. Gezicht bedekkende kleding is niet toegestaan. Om veiligheidsredenen is het verplicht dat lange haren tijdens de praktijklessen worden samengebonden!

 

Geweld en bedreiging

Op school streven we naar een goede sfeer en veiligheid voor iedereen. Er is geen plaats voor geweld of bedreiging. Gewelddadigheden, bedreigingen, grensoverschrijdend of intimiderend gedrag (lichamelijk, geestelijk, verbaal of digitaal) worden niet getolereerd. Als hier sprake van is, beslist de directie welke gevolgen dit zal hebben voor de betreffende student(-en).

Het in het bezit hebben van een wapen is niet toegestaan. Het wapen wordt in beslag genomen en de politie wordt ingeschakeld. Gebruik van een wapen of dreiging met een wapen leidt in alle gevallen tot onmiddellijke en definitieve verwijdering van school.